نوشته های مرتبط
محصولات مرتبط

راهنمای انتخاب واسکازین مناسب بالابر و نکات مراقبت از گیربکس

بازدید: 1,562 بازدید
گیربکس سهند vf110

چه زمانی نیاز است که واسکازین بالابر را تعویض کنید؟

ضروری است که به وضعیت واسکازین بالابر ساختمانی خود دقت زیادی داشته باشید. واسکازین برای عمل‌کرد درست گیربکس‌های بالابر بسیار حیاتی است. در صورت عدم وجود واسکازین در گیربکس و استفاده مداوم از بالابر، عمل‌کرد آن دچار مشکل‌شده‌و ممکن است به چرخ‌دنده‌ها آسیب برسد. این موضوع می‌تواند به الکتروموتور نیز آسیب وارد کرده و هزینه‌های سنگینی برای مالک ایجاد کند که ممکن است به خرید گیربکس یا بالابر جدید منجر شود. از این رو، توصیه می‌شود که به شرایط واسکازین توجه ویژه داشته و از یک تکنسین ماهر بخواهید که آن را بررسی کند و در صورت لزوم، در زمان مناسب تعویض نماید.

در صورتی که خاصیت چسبندگی واسکازین کاهش یابد، گیربکس بالابر به‌زودی دچار خرابی می‌شود و هزینه‌های زیادی به‌جز خرید واسکازین به شما تحمیل خواهد شد. در این مقاله قصد داریم به‌طور دقیق به این سوال پاسخ دهیم که زمان مناسب برای تعویض واسکازین چه زمانی است. برای اطلاع از زمان مناسب تعویض واسکازین گیربکس و جلوگیری از هزینه‌های اضافی با بالابرسازی محمدی همراه باشید.

تشخیص آسیب به گیربکس بالابر ساختمانی چگونه انجام می‌شود؟

اگر گیربکس به‌درستی کار نکند، ممکن است موجب آسیب به سایر قطعات بالابر شود که این وضعیت می‌تواند خسارات زیادی را در پی داشته باشد. این مشکل در طولانی‌مدت می‌تواند برای کارگرانی که از این بالابرها استفاده می‌کنند خطرآفرین باشد، به همین دلیل باید از استفاده از بالابر تا زمانی که مشکل گیربکس برطرف‌نشده‌جلوگیری کرد. یکی از تست‌های شایعی که تکنسین‌های بالابر انجام می‌دهند، تست قفل شدن یا ترمز گیربکس است.

آزمایش‌ها بر اساس نوع بالابر، چه تک فاز و چه سه فاز، و همچنین نوع گیربکس بالابر ساختمانی، در سطوح متفاوتی انجام می‌شود. به عنوان نمونه، در صورتی که بالابر ساختمانی سه فاز بوده و دارای گیربکس vf110 باشد، آزمایش گیربکس با باری تا ۵۰۰ کیلوگرم صورت می‌پذیرد و در این وضعیت، توصیه می‌شود که اندازه فولی الکتروموتور و گیربکس یکسان باشد. اما در مورد گیربکس vf86 که برای بالابرهای با بار ۳۰۰ کیلوگرم مناسب است، اندازه فولی الکتروموتور و گیربکس یکسان نبوده و احتمال خلاصی تا نیم متر یا کمی بیشتر وجود دارد که این مسئله مورد رسیدگی واقع می‌شود.

Gearbox gear oil - راهنمای انتخاب واسکازین مناسب بالابر و نکات مراقبت از گیربکس

بررسی وضعیت چرخ‌دنده‌های گیربکس بالابر ساختمانی مهم است.

علاوه بر آن، بخش‌های دیگر گیربکس مثل چرخ‌دنده‌ها، بلبرینگ‌ها، بدنه و دیگر اجزا نیز باید آزمایش شوند تا در صورت وجود خرابی، عیب‌یابی گردند. معاینه دقیق تمام قسمت‌های گیربکس امکان می‌دهد که اگر مثلا مشکلی در چرخ‌دنده‌ها پیدا شد، به صاحب دستگاه اطلاع داده شود. این اقدام مانع از واژگونی بار یا مصالح ساختمانی می‌شود، به ویژه زمانی که در ساختمان‌سازی یا حفاری چاه‌های خطرناک استفاده می‌شود. به همین دلیل، بالابرسازی محمدی تاکید بر انجام آزمون‌های گیربکس برای ایمنی بیشتر کارگران دارد و توصیه می‌کند که هر دو ماه یک‌بار رسیدگی به گیربکس انجام شود تا خطرات کاهش یابد و ایمنی کارگران تضمین گردد.

تعمیر بالابر ساختمانی در محل تهران و کرج

مقدار روغن چرخ‌دنده برای هر گیربکس چقدر باید باشد؟

بسته به نوع بالابر ساختمانی و مدل گیربکس، میزان روغن چرخ‌دنده مختلف است. در گیربکس‌های مدل vf86 که عمدتا در بالابرهای تک فاز استفاده می‌شود، باید یک لیتر واسکازین استفاده شود. در حالی که برای بالابرهای سه فاز با گیربکس vf110، باید دو لیتر واسکازین ۱۴۰ مصرف نمود. در صورتی که از گیربکس vf130 بهره می‌برید، به سه لیتر واسکازین نیاز دارید.

Gearbox gear - راهنمای انتخاب واسکازین مناسب بالابر و نکات مراقبت از گیربکس

اگر صاحبان بالابرهای ساختمانی به تعویض واسکازین گیربکس توجه نکنند،

با مشکلات ناشی از عدم تعویض به موقع واسکازین مواجه خواهند شد و ممکن است مجبور به پرداخت خسارات شوند. غفلت از این مسئله و عدم پرداخت هزینه برای واسکازین مورد نیاز می‌تواند باعث توقف کار بالابر شود. اگر مدتی است که واسکازین گیربکس بالابر ساختمانی خود را تعویض نکرده‌اید، می‌توانید با مراجعه به تکنسین‌های معرفی‌شده در بخش معرفی تعمیرکاران بالابر ساختمانی یا نزدیک‌ترین محل فروش روغن، واسکازین ۱۴۰ را تهیه کرده و نسبت به تعویض آن اقدام کنید.

چه روغنی برای بالابرهای ساختمانی مناسب است؟

برای تمامی گیربکس‌های بالابر ساختمانی که به گیربکس حلزونی مجهز هستند، روغن واسکازین ۱۴۰ مورد استفاده قرار می‌گیرد. با اینکه در شهرهای مختلف از انواع مختلف واسکازین بهره می‌برند، اما در بسیاری از شهرها واسکازین ۱۴۰ رایج‌ترین است. در روزهای گرم تابستان می‌توان به‌جای واسکازین ۱۴۰ از واسکازین ۲۵۰ استفاده کرد که نسبت به واسکازین ۱۴۰ غلظت بیشتری دارد. در مقابل، در هوای بسیار سرد یا یخبندان، تنها واسکازین ۱۴۰ توصیه می‌شود. اما در سایر فصل‌ها و شرایط آب و هوایی معتدل، معمولا واسکازین ۱۴۰ به کار می‌رود

Vascazin 140 Caspian - راهنمای انتخاب واسکازین مناسب بالابر و نکات مراقبت از گیربکس

واسکازین برای گیربکس بالابر چیست؟

واسکازین ۱۴۰ برای بالابر ساختمانی یا همان روغن جعبه‌دنده، به منظور روان کاری قطعات متحرک داخل گیربکس بالابرهای ساختمانی استفاده می‌شود. این روان‌کننده دارای گرانروی کمی است، حتی در دماهای بالا، و باید با فلزاتی که در جعبه‌دنده وجود دارند، مانند فولاد و آلیاژهای برنجی، سازگاری داشته باشد. یکی از روغن‌هایی که در گیربکس بالابر به کار می‌رود، روغن دنده یا همان واسکازین است. واژه واسکازین کلمه‌ای روسی به معنای روغن دنده (Gear Oil) است. این روغن‌ها با غلظت‌های مختلف در گیربکس بالابر ساختمانی به کار می‌روند.

تعمیرات سیار بالابرهای ساختمانی در اسلام شهر و واون

روغن‌های هیدرولیک و واسکازین دارای تفاوت‌هایی هستند. واسکازین حاوی افزودنی‌های خاصی است که از دنده‌ها در مقابل فشار محافظت می‌کند. در بالابرهای ساختمانی که شرایط کاری سخت‌تری دارند، توصیه می‌شود واسکازین گیربکس با غلظت ۱۴۰ استفاده شود. این روغن‌ها بر اساس سطح کیفیت (AP) دسته‌بندی می‌شوند. هنگامی که گیربکس بالابر ساختمانی عمل‌کرد خوبی ندارد یا به‌طورکلی کار نمی‌کند، اولین عاملی که باید بررسی شود، کمبود واسکازین یا نامناسب بودن کیفیت و غلظت آن است، که ممکن است به دلیل تعویض دیرهنگام این مایع باشد.

گیربکس بالابرهای ساختمانی به‌عنوان یکی از اجزای کلیدی این بالابرها شناخته می‌شود

و می‌توان آن را به قلب بالابر تشبیه کرد. این قطعه نقش مهمی در جابه‌جایی بار دارد و از طریق انتقال نیرو از الکتروموتور به گیربکس، حرکت مصالح صورت می‌گیرد. گیربکس شامل قطعات متصل به هم است که وابستگی عملکردی به یکدیگر دارند. به گونه‌ای که در صورت خرابی یا آسیب هر یک از قطعات، کارکرد کلی سیستم با اختلال روبرو می‌شود. بنابراین، آشنایی با نشانه‌های خرابی گیربکس و انجام اقدامات لازم در صورت بروز مشکل اهمیت دارد.

آیا گیربکس هنگام کار کردن صدای بلندی تولید می‌کند؟

بسیاری از افراد معمولا به صداهایی که از گیربکس بالابر ساختمانی می‌آید توجه نمی‌کنند. در حالی که اگر بالابر ساختمانی صدایی غیرطبیعی ایجاد کند، باید فورا آن را بررسی کرد. شنیدن صدای غیرمعمول از گیربکس نشان‌دهنده مشکل در آن است. نباید این صدا را نادیده بگیرید، زیرا با تاخیر در اقدام، ممکن است آسیب جدی‌تری به سایر بخش‌های دستگاه وارد شود. این مشکل ممکن است ناشی از خراب شدن چرخ‌دنده‌ها، بلبرینگ‌ها یا کاسه نمد باشد.

ممکن است میزان روغن گیربکس (واسکازین) بسیار کم باشد

و به اجزای مختلف آن نرسد. گیربکس‌های حلزونی دو پیچ دارند؛ یکی در بالای گیربکس و دیگری در بغل. پیچ بالایی دارای یک سوراخ کوچک است که برای تخلیه هوا از داخل گیربکس استفاده می‌شود. پیچ کناری به‌طور کامل بسته است و به آن پیچ تخلیه می‌گویند. باید مراقب باشید که واسکازین درون گیربکس تا لبه پیچ تخلیه پر باشد و نباید بیشتر یا کمتر از این سطح باشد. اغلب مشاهده می‌شود که واسکازین جدید را بر روی واسکازین قدیمی و خراب می‌ریزند که این عمل فایده‌ای ندارد. بهتر است اول کامل واسکازین خراب را تخلیه کرده و سپس واسکازین جدید را بریزید و دقت کنید که از پیچ تخلیه بیشتر نریزید.

چرا گیربکس بالابر دیر عمل می‌کند؟

گیربکس حلزونی که برای بالابرهای ساختمانی طراحی‌شده‌است، به‌گونه‌ای عمل می‌کند که وقتی الکتروموتور خاموش می‌شود، حالت قفل گیربکس فعال‌شده‌و ترمز می‌گیرد. بنابراین، اگر احساس می‌کنید که هنگام خاموش کردن، گیربکس به موقع و درست عمل نمی‌کند و دچار تاخیر است، این موضوع نشانه‌ای از وجود مشکل در گیربکس است.

راهنمای جامع تعمیر بالابر ساختمانی برای حفظ عملکرد بهینه

مشکل ترمز گیربکس ممکن است به علت نشت یا آلودگی روغن گیربکس، نگهداری نامناسب و یا ورود غیرمنتظره آب به دلیل استفاده از بالابر در شرایط بارانی باشد. در فصل زمستان، حتما بالابر ساختمانی را در محلی قرار دهید که خیس نشود و برای آن حفاظ مناسبی ایجاد کنید. کاسه‌نمدها را بررسی کنید تا نشتی روغن نداشته باشند؛ ممکن است دنده در دو جا باز‌شده‌باشد که با استفاده از واشر مخصوص باید خلاصی آن را پر کنید. در صورت عدم رفع این مشکل، گیربکس می‌تواند به علت حرارت زیاد به قطعات داخلی آسیب بیشتری برساند؛ بنابراین، آن را جدی بگیرید.

در این ویدیو می‌توانید نحوه تعمیر گیربکس بالابر ساختمانی را ببینید.

داغ شدن گیربکس بالابر نشانه‌ای از وجود مشکل است.

وقتی گیربکس بیش‌ازحد گرم می‌شود، ممکن است به دلیل مشکلات متعددی باشد، اما اولین مواردی که باید بررسی کنید، خراب شدن واسکازین یا بلبرینگ‌های گیربکس است. گرمای زیاد گیربکس می‌تواند به الکتروموتور آسیب بزند. این مسئله معمولا بر اثر نشت روغن گیربکس یا کاهش مقدار آن به وجود می‌آید. اگر روغن نشت کند یا تعویض آن به تاخیر بیفتد و سطح آن به‌طور محسوس کاهش یابد یا خاصیت چسبندگی خود را از دست بدهد، قادر به خنک‌کاری مناسب اجزای گیربکس نخواهد بود.

به علت عدم کارکرد موثر بلبرینگ‌ها و چرخ‌دنده‌ها این مشکل رخ می‌دهد؛ پس همواره سطح و وضعیت روغن گیربکس را کنترل کنید. با این وجود، اگر چنین اتفاقی افتاد نگران نشوید؛ تنها کافی است که به‌سرعت بالابر را برای تعمیر به تعمیرکار حرفه‌ای نشان دهید. دلایل احتمالا ممکن برای این مشکل شامل نشت روغن گیربکس، خرابی چرخ‌دنده یا دریچه، فرسودگی یا شکستگی اجزای داخلی و کمبود یا آلودگی روغن گیربکس می‌شود. برای تشخیص دقیق علت نقص گیربکس، بالابر را نزد تعمیرکار ببرید.

اگر گیربکس دچار روغن‌ریزی است،

ابتدا باید بررسی کنید که روغن از کجا خارج می‌شود. ممکن است بدنه گیربکس ترک خورده باشد یا کاسه نمد آسیب دیده باشد. درصورت خرابی بدنه، مانند قاب بغل یا پایه گیربکس، می‌توانید قطعات آسیب دیده را تعویض و مجددا استفاده کنید. اما اگر چرخ‌دنده‌ها خراب‌شده‌باشند، تعویض گیربکس ممکن است مقرون به‌صرفه‌تر باشد. همچنین، در صورت خراب شدن کاسه نمد، شماره آن روی قطعه موجود است و می‌توانید آن را مجددا تهیه و تعویض کنید. برای اطمینان از آب‌بندی می‌توانید از چسب مزدا استفاده کنید. موفق و پایدار باشید.

دسته‌بندی تعمیرات بالابر ساختمانی در تمامی مناطق
اشتراک گذاری
من فرشاد محمدی، مدیر کل وب‌سایت بالابر‌سازی محمدی و بنیان‌گذار کارخانه تولید بالابر ساختمانی محمدی در تهران هستم. بیش از بیست سال است که در این حوزه فعالیت می‌کنیم.

یک پاسخ به “راهنمای انتخاب واسکازین مناسب بالابر و نکات مراقبت از گیربکس”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید:
سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت